Om cookies och personuppgifter

Här förklarar vi hur vi samlar in information, använder den för att förbättra vår tjänst och hur vi skyddar din integritet.

Cookies

Vi använder cookies för att underlätta användningen av våra webbplatser och personalisera vissa delar av innehållet. En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Informationen som sparas kan vara uppgifter om hur du surfat på och använt våra webbplatser, och annan relaterad information. Vi använder statistik i samlad/aggregerad form om användare/trafik och trafikleverantörer. Ibland använder vi tredjepartscookies från andra företag för att göra marknadsundersökningar och trafikmätningar, underlätta annonshantering och för att förbättra funktionaliteten på webbplatsen. Vi använder ibland pixlar och genomskinliga gif-filer. Filerna gör att annonssystemet känner igen cookies på din dator för att kunna förstå vilka annonser som ska visas eller vilka annonser som har visats.

Syften

Låta systemet känna igen återkommande användare för att kunna anpassa tjänsterna. Beräkna och rapportera användarantal och trafik. Underlätta för dig att röra dig på webbplatsen. Bygga segment och målgrupper i marknadssyfte. Utveckla och förbättra webbplatsen genom att förstå hur den används.

Ditt samtycke till att ta emot cookies

Genom att det kommunikationsmedel som du använder dig av är inställt på sådant sätt att cookies tillåts samtycker du till att ta emot cookies från vår webbplats.

Så tackar du nej till denna tjänst

Du kan radera cookies från din hårddisk när som helst, men detta kan göra att dina personliga inställningar försvinner. Du kan också ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att cookies sparas på din hårddisk. Detta försämrar dock funktionaliteten på vissa webbsidor, kan förhindra tillgång till medlemssidor och göra att visst innehåll och vissa funktioner inte är tillgängliga. Har din webbläsare stöd för ett så kallat ”inkognitoläge” kan du aktivera det för att automatiskt radera alla cookies varje gång du stänger din webbläsare.

Hantering av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig är Publit Sweden AB, organisationsnummer 556758-3595, Pustegränd 7 118 20 Stockholm; 086421200. Publit lagrar internt de personuppgifter du lämnar, vilket även omfattar uppgifter som du direkt eller indirekt lämnar till oss genom att utnyttja våra tjänster. Uppgifterna används för att kunna hantera kund­ärenden och för information och marknadsföring. Informationen kan också komma att användas i utvecklingen av nya produkter och tjänster och för att ge dig anpassat innehåll i våra digitala tjänster, såsom artiklar och annonser som är mer relevanta för dig. Som användare av Publit godkänner du ett separat användaravtal.

Mer information om cookies

Vill du veta mer om cookies och vad lagen säger om dem kan du läsa mer på Kommunikations­myndigheten PTS hemsida under rubriken “Frågor och svar om kakor för användare“.

Ta bort cookies

Instruktioner för att rensa cookies i din webbläsare finns bland annat på Googles hjälpsidor. Här finns steg för steg-guider för devanligaste webbläsarna på marknaden.

Kontakta oss

Om du har några frågor om Publits hantering av cookies är du alltid välkommen att kontakta oss på info@publit.se

Personuppgifter

Publit ansvarar enligt personuppgiftslagen för personuppgifter såsom namn, adress, e-postdress etc. som du lämnar till oss när du besöker vår webbplats, exempelvis när du beställer prenumeration på nyhetsbrev. Genom att lämna dina personuppgifter till oss ger du ditt samtycke till att vi använder informationen för att fullgöra våra åtaganden mot dig.

Ändring

Vi kan från tid till annan komma att ändra denna integritetspolicy för att följa lagstadgade krav samt vår egen praxis för insamling och behandling av data.

Denna version uppdaterades 2015-01-01.